Herecká filmografie anglického komika Bennyho Hilla

4. září 2023

Herecká filmografie legendárního britského baviče Bennyho Hilla, komika, na kterého bychom neměli zapomenout. Jeho nadčasové skeče baví dodnes. Bohužel není součástí hlavního společenského proudu zábavy dnešních dnů, což je velká škoda. I po mnoha letech dokáže tento skvělý komik zaručeně pobavit a vykouzlit úsměv na rtech.


Videa a další články najdete v této rubrice:
https://www.dooffy.com/cs/prehled_clanku/rubrika-39-s1.html

 

BENNY HILL

Anglický herec a komik

 
Narozený 21. 1. 1924
Southampton, Hampshire, Anglie, Velká Británie

Zemřel 20. 4. 1992 (ve věku 68 let)
Teddington, Middlesex, Anglie, Velká Británie

Herecká filmografie

1974 - To nejlepší z Bennyho Hilla
1970 - Eddie in August (TV film)
1969 - Italian Job
         - Show Bennyho Hilla (TV seriál)
1968 - Chitty Chitty Bang Bang
1965 - Báječní muži na létajících strojích
1964 - Midsummer Night's Dream, A (TV film)
1962 - Benny Hill (TV seriál)
1960 - Light Up the Sky!
1958 - A Christmas Night with the Stars (TV seriál)
1957 - Pantomania: Babes in the Wood (TV film)
1956 - Who Done It?
 

Dokumentární filmografie

2007 - Comedy Map of Britain, The (TV seriál)
2000 - Sex Pistols: Děs a běs
1995 - Heroes of Comedy (TV seriál)
1991 - Benny Hill: The World's Favorite Clown (TV film)
 

Režijní filmografie

1970 - Eddie in August (TV film)
 

Scenáristická filmografie

1977 - Benny Hill Down Under (TV pořad)



 

ZDROJ: Filmografie Bennyho Hilla je převzata, s laskavým svolením Martina Pomothyho, CEO, z webu www.csfd.cz.
Kompletní profil Bennyho Hilla na webu Československé filmové databáze najdete na tomto odkazu:

http://www.csfd.cz/tvurce/33022-benny-hill/


ÚVODNÍ FOTO: Copyright © Getty Images

 

Přehled dalších článků | Autor: Dooffy | Počet přečtení: 226x


Milníky

V roce 2023 jsem dosáhl na celkovou návštěvnost mého webu přes 3.600.000 návštěvníků. Moooooc vám všem děkuji a vzhůru do čtvrtého milionu... :)
 

Pokud někde na webu najdete nějakou chybičku, nesrovnalost nebo budete mít připomínku, podnět nebo nápad, napište mi.


Díky Dooffy

Přepnout na mobilní verzi

Další informace