FILMOVÝ TIP: Překonejte životní krizi s Reese Witherspoon ve filmu Divočina (2014)

31. března 2015

Nedávno jsem shlédl skvělý životopisný film Divočina (Wild) s Reese Witherspoon v hlavní roli. Film byl natočen podle knižní předlohy Cheryl Strayed (Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail), která si prošla tíživými životními situacemi (ztráta matky, nezávazný sex, drogy...). Svou neutěšenou životní situací se rozhodla řešit tím, že se vydala na velmi těžkou, 1770 km dlouhou cestu tzv. Pacifik Crest Trail.

Film doporučuji nejen kvůli krásné přírodě, zajímavému životnímu příběhu, ale také úžasnému hereckému výkonu Reese Witherspoon... ;o)
 

Video upoutávka: Divočina (Wild (2014)

 

Oficiální text CinemArt:

Každý z nás má chvíle, kdy se cítí mizerně, má všeho plné zuby a všechno se kolem něj hroutí. Cheryl (Reese Witherspoon), hlavní hrdinka filmu Divočina, se takto cítí už delší dobu. Po smrti matky a krachu manželství, si myslí, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupí i drogy a náhodné známosti na jednu noc.

A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem, poháněná zbylou vůlí, rozhodne se úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT - Pacifik Crest Trail. Což je nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v celé Americe, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Cheryl cítí, že když v této zkoušce dokáže obstát a překoná všechny překážky, bude na konci této cesty stát znovu a pevně na vlastních nohách. To ale zdaleka zatím netuší, co na ní na této pouti čeká. Vyrazí na trasu hodně nepřipravená a mnohokrát se dostane na dno svých sil. Od začátku přemáhá chuť ten bláznivý podnik vzdát. Batoh jí do krve sedře záda, část cesty projde jen s jednou botou, nevyhne se setkání s chřestýši a medvědy, překonává zničující vedra i sněhové závěje. Prožije odhodlání, hněv, beznaděj, vyčerpání, osamělost a na konci své pouti znovuobjeví vlastní sílu, radost, odvahu a krásu.

Zajímavostí o filmu:

  • Film byl natočen podle skutečného příběhu Cheryl Strayed.
     
  • O hlavní roli ve filmu se ucházeli herečky Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson a Emma Watson.
     
  • Autorka knihy Cheryl Strayed se objeví na začátku filmu. Jedná se o ženu, která vysadí hlavní hrdinku z auta a popřeje Reese Witherspoon hodně štěstí...
     
  • Herečka Reese Witherspoon odmítla natáčet film Big Eyes (2014). Chtěla se věnovat jen tomuto projektu.
     
  • Mladou Cheryl hraje dcera skutečné Cheryl Strayed
     
  • Laura Dern, která ve filmu ztvárnila matku postavy Reese Witherspoon, je ve skutečnosti o pouhých 9 let starší.
     

Pár fotografií Cheryl Strayed




 

© Copyright www.melissabruning.com  |  Fox Searchlight Pictures

 

Filmový plakát

Hodnocení:

IMDB: 7,2,  CSFD: 73%
 

 

Přehled dalších článků | Autor: Dooffy | Počet přečtení: 8072x


Milníky

V roce 2023 jsem dosáhl na celkovou návštěvnost mého webu přes 3.600.000 návštěvníků. Moooooc vám všem děkuji a vzhůru do čtvrtého milionu... :)
 

Pokud někde na webu najdete nějakou chybičku, nesrovnalost nebo budete mít připomínku, podnět nebo nápad, napište mi.


Díky Dooffy

Přepnout na mobilní verzi

Další informace